5 dolog amivel feltöltődhetsz egy fárasztó hét után

Te is szoktad úgy érezni magad egy-egy pénteki nap után, hogy legszívesebben magadra húznád a takarót, és hétfőig ki se dugnád alóla a lábad?

Mennyivel kiegyensúlyozottabb életet élhetnénk, ha néha megállíthatnánk magunk körül az időt. Nem kéne edzésre, próbára, osztálykirándulásra vinni a gyereket, megtervezni a jövő heti menüt és időbeosztást, mosni, vasalni, pakolni, takarítani, jönni-menni, intézkedni.


Sajnos az időt megállító, embereket elnémító távirányítót még nem fedezték fel, vannak azonban más módszerek is arra, hogy némileg feltöltődjünk egy-egy nehéz hét után. Nagyon fontos, hogy néha napján engedjünk meg magunknak is egy szusszanásnyi szabad időt, és tanuljunk meg igent mondani az öngondoskodásra. Szeretteinkről is csak akkor tudunk teljes odafigyeléssel törődni, ha mi magunk jól vagyunk.

Összegyűjtöttünk most 5 olyan tevékenységet, mely bizonyítottan hatásos segítséget nyújthat Neked is.

  • Irány a wellness!
    A test és a lélek egészsége szoros együttműködésben áll egymással, a wellness pedig köztudottan pozitív hatással van mindkettőre. Szuper módja a feltöltődésnek egy wellness hétvége, de akár egy rövidebb, pár órás spa pihenés is tökéletesen kikapcsolja a mindennapi gondoktól zakatoló elmédet, ellazítja a feszült izmaidat.
  • Igyál sok vizet és zöld teát

Próbáld meg kerülni a koffeint, amennyire csak lehetséges, helyette igyál minél több friss gyümölcslevet, vizet és zöld teát. Segítségükkel jót teszel a bőrödnek, hidratálsz, és méregtelenítesz.

A zöld tea nyáron hidegen, télen melegen fogyasztva is kitűnő frissítő agyunk és szellemünk számára
  • Meditálj

Igen, már megint az a mostanában nagyon divatossá lett mindfulness! Na és ha kicsit népszerű lett? Sokkal inkább ez legyen trendi, mint a bokavillantós nadrág tél közepén. Nem csak azért mert nem teszed tönkre vele az ízületeidet, hanem mert egyenesen csodás hatást gyakorol rád! Nem baj ha úgy érzed egy percre sem tudod elcsendesíteni az elmédet, hidd el senkinek sem ment rögtön elsőre. És nem is kell feltétlenül kitűznöd magad elé, hogy év végére profi guruként tudsz majd lebegni a semmiben, elég ha csak néha elvonulsz, és kicsit hallgatod a csendet, becsukod be a szemed és figyelsz a lélegzésedre. Ha csak 10 másodpercig megy, akkor 10 másodpercig, hidd el, hogy már ennyi ez is pozitív hatással lesz rád. Fogd fel úgy, hogy néha a számítógépet is újraindítod, frissíted, hogy jobban működjön, akkor magaddal miért ne tehetnéd meg?

  • Masszázs

Az örök klasszikus, a Jolly Joker. Ezen nincs is mit túlmagyarázni, hiszen mi lehetne jobb egy feszült izmainkat jól átmasszírozó, ellazító kezelésnél a hét lezárásaként?

  • Menj ki a levegőre

Ha fontossági sorrendben írtuk volna ezt a listát, ez a pont került volna az élére. A természet ereje nem csak hatalmasságában nyilvánul meg, de gyógyító képességében is. Mikor öleltél meg utoljára egy fát? Hogy félsz, hogy hülyének néznek? Na és akkor? Jó, nem muszáj megölelni, de sétálni nagyokat az erdőben, folyó és tóparton, beszívni a friss levegő illatát, csodálni azt a tájat, ahová még nem ért el a civilizáció, sajnos sokszor kapzsi keze – felbecsülhetetlen.

Természetesen a fentieken kívül még nagyon sok mindennel töltődhetsz, ami abszolút egyéni is lehet. Táncolj, hallgass zenét, fess, rajzol, sportolj – a lényeg, hogy tegyél magadért, mert megérdemled!

family-vacation

Aqua-Palace élmények

Vízi wellness élményektől a még hűvösebb őszi idő sem foszthatja meg Vendégeinket. Csobbanjon, csúszdázzon a szomszédos Aqua-Palace komplexumában, a belépőket kedvező csomagajánlatunk tartalmazza. 25.900 Ft / fő / éj Részletek >

wellness-szolgaltatasok

AURORA PIHENTETŐ NAPOK

Gyere és kóstold meg a magyar ízvlágot pénteken, majd merülj el az olasz ínyencségek mámorában szombaton. Nem fogsz csalódni! 16.049 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon