A Bükk szíve: Miskolctapolca

Magyarország tüdejeként is emlegetett kincsünk a Bükk-vidék természeti gazdagsága csodálattal tölt el minden arra látogatót. A barlangokkal csipkézett tájegység szíve Miskoctapolca, ahol minden ajándékát élvezhetjük ennek a különleges térségnek. A település az ámulatba ejtő természeti jelenségein túl számos kikapcsolódási lehetőséggel várja az oda érkezőket. Ezek közül említünk meg néhányat.

miskolctapolca-barlangfurdo

Miskolctapolca Barlangfürdő

A termálfürdők palettáján igazi kuriózumnak számít a Barlangfürdővé alakított Tavas-barlang. Lenyűgöző környezetben élvezhetjük a fürdő szolgáltatásait. A különlegessége nem csak a barlang gyógyhatású klímája. A barlangrendszerben található medencék közül kettő termálvizes. A víz magas, 30 fokos hőmérséklete mellett, alacsony a sótartalma, így összetételénél fogva nincs maximum időkorlátozás, amit bent tölthetünk. Ezáltal korlátlanul élvezhetjük a pozitív hatásait. A barlangfürdőhöz kapcsolódik egy több mint 3,5 hektáros szabadtéri strand is, ahol számos élmény elemekben gazdag medence várja a vendégeket. Ezen felül a területen szaunaparkot is találhatunk. Még különlegesebbé teszi, hogy rendszeresen szerveznek éjszakai fürdőzést a természet fedett uszodájában.

miskolc-csonakazoto

Csónakázó tó

A Tapolcai parkban található csónakázó tó, lenyűgöző szépsége magával ragad minket. Az ősfás parkban különleges növényekkel is találkozhatunk melyeket megcsodálhatunk a parton és csónakot bérelve a tó tükréből egyaránt. Nem csak a bámulatos növényzet teszi különlegessé a területet, hanem annak meglepően barátságos lakói is. Az itt élő hattyúk, vadkacsák, de még a kisebb madarak és a mókusok is szívesen közelednek az emberekhez. Az etetésükhöz kihelyezett automaták állnak a rendelkezésünkre, hogy megfelelő eledellel kínálhassuk őket. Az itt található romantikus közeg, egészen varázslatos élménnyel szolgálhat mindenki számára.

bobpalya

Miskolctapolcai Bobpálya 

A park szomszédságában található bob pálya 800 méter hosszan fekszik ebben az elképesztő környezetben. A pálya kialakításának köszönhetően 600 méteres szakaszon 54 méteres szintkülönbséggel száguldhatunk az erdőben. A kanyarok és a bukkanók garantáltan mosolyt csalnak az adrenalinra vágyó látogatók arcára. Mindezt a pályán elhelyezett automata fotórendszer örökíti meg, amit kép vagy más ajándéktárgy formájában később megvásárolhatunk. A bobpálya nem csak a fantasztikus természeti adottságok miatt egyedülálló, lehetőség van sötétedés után villanyfényben is használni. Érdemes élni ezzel a lehetőséggel is, mert nappal és éjszaka is rendkívüli élményt nyújt.    

miskolc-kaland-park

Kalandtúra park

A tapolcai park mellet lévő erdős területen került kialakításra a Miskolctapolcai Kalandtúra Park. Akár 9 méter magasságban mászhatunk a fák lombjai között kialakított pályákon. Három nehézségi fok közül választhatunk, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kihívást. A park közel 20 éves tapasztalattal és tapasztalt túravezetőkkel várja a látogatókat. Ezzel és a szükséges védőfelszerelésekkel garantálják a látogatók maximális biztonságát. Próbára tehetjük az ügyességünket, legyőzhetjük a korlátainkat és önfeledten kalandozhatunk a mesés környezetben.

Miskolctapolca nem csak a festői táj miatt népszerű, kiváló úticél. A mesés vidék, a gyógyforrások adta lehetőségek, a páradús levegő és a számos kikapcsolódási lehetőség nem csak a testünk, hanem a lelkünk egészségét is szolgálják. Mindeközben felejthetetlen élményeket nyújt minden korosztály számára.

family-vacation

Aqua-Palace élmények

Vízi wellness élményektől a még hűvösebb őszi idő sem foszthatja meg Vendégeinket. Csobbanjon, csúszdázzon a szomszédos Aqua-Palace komplexumában, a belépőket kedvező csomagajánlatunk tartalmazza. 25.900 Ft / fő / éj Részletek >

wellness-szolgaltatasok

AURORA PIHENTETŐ NAPOK

Gyere és kóstold meg a magyar ízvlágot pénteken, majd merülj el az olasz ínyencségek mámorában szombaton. Nem fogsz csalódni! 16.049 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon