A sókabin és annak hatásai

A só gyógyító ereje és hatása már évszázadok óta ismert. A sóterápia eleinte kiváltságnak számított, csupán a tehetősebbek tudták megtenni, hogy a tengerpartra utazva élvezzék a párás, sós levegő jótékony hatását. 

sószoba

A sókabin

A sókabin egy meghitt hangulatú, általában meleg érzetet adó, borostyánsárga kősó téglákból kirakott szoba, ahol a hőmérséklet nagyjából 20-25 fok. A sokszor fényjátékkal kísért terápia kiválóan alkalmas a relaxációra, de akár a játékra is. Ma már számos olyan szoba létezik, ahol a gyerekekre gondolva lehetőség van a bent töltött időben játszani. Mintha fehér, gyógyító homokban ülnénk.  

A modern tengerpart

A sókabinban ülve úgy érezheted, a tengerparton vagy. A levegő sós, a lábad alatt a finom porsó, mintha homok lenne, a fények lazítanak, miközben minden egyes levegővétel gyógyít. Csodát tesz a toroknak, tüdőnek, hiszen tisztítja és regenerálja a légutat. A sókabin páratartalma 60-75%-os, pont, mint a tenger felől érkező tengerillatú, sós levegőnek.

Ápolja a bőrödet

Egyelőre még kevés figyelmet kap, de a só és a sószoba valóban ápolja, szépíti, feltölti a bőrödet. Nem véletlen, hogy sok világhírű szépségápoló termék tartalmaz sót.

Csökkenti a légzőszervi panaszokat 

Évszázadokkal ezelőtt azt vették észre, hogy a sóbányában dolgozók körében rendkívül alacsony a felsőlégúti megbetegedések száma. Nincs orrfolyás, és a tüdejük is lenyűgöző állapotban van. Ez mind a só jótékony és gyógyító hatása miatt történik. Ha elmész egy sókabinba ezeket az előnyüket te is azonnal élvezheted.

Nincsenek allergének, ezért tökéletes allergiásoknak is

A só tulajdonképpen nátrium-klorid, mely a sószobában fokozatosan szabadul fel, ezzel kialakítva egy sós légterű mikroklímát, ahol a különböző allergének és baktériumok száma szinte nullára csökken. Így antibakteriális, tökéletes lehet allergiásoknak is.

Meleg fények, lábunk alatt a só, a levegő párás, tiszta, gyógyító energiák. Érdemes kipróbálnod!

family-vacation

Aqua-Palace élmények

Vízi wellness élményektől a még hűvösebb őszi idő sem foszthatja meg Vendégeinket. Csobbanjon, csúszdázzon a szomszédos Aqua-Palace komplexumában, a belépőket kedvező csomagajánlatunk tartalmazza. 25.900 Ft / fő / éj Részletek >

wellness-szolgaltatasok

AURORA PIHENTETŐ NAPOK

Gyere és kóstold meg a magyar ízvlágot pénteken, majd merülj el az olasz ínyencségek mámorában szombaton. Nem fogsz csalódni! 16.049 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon