Ami ingyen van – mégsem beszélünk róla

Sokakban él a tévhit, hogy a jó dolgok mindig pénzbe kerülnek, nem is kevésbe. Ha felmerül például az utazás kérdése, rögtön elérhetetlen összegeket vizionálnak a fejük fölé, majd gyorsan megállapítják, hogy az effajta szórakozás nem nekik való.

Mi azt valljuk, hogy a megfizethető utazás manapság gyakran inkább a jó tájékozottság kérdése.

Láttunk már 3000 Ft-ért repülőjegyet váltani egzotikus szigetre induló járatra is, de ugyan ennyiért gyakran elérhetőek népszerű európai városok.

Még mielőtt azonban felcsapnánk az első utunkba kerülő repülőjegy kereső weboldalt, érdemes kis hazánkban is körülnézni. Magyarországon rengeteg csodálatos hely van, akár aktív pihenésre akár relaxálásra vágyunk.

utazas1
utazas

Válasszunk belföldi vagy külföldi utat végül, fontos, hogy már az utazás tervezésekor minél bővebben tájékozódjunk a célzott helyszínről.  Ne csak a helyi nevezetességekről olvasgassunk előre, de annak is érdemes utánanézni hogyan tudjuk majd őket megközelíteni. Külföldön, ha nem autóval utazunk, tájékozódjunk a helyi tömegközlekedésről és az árakról, sok helyen érdemes ilyenkor egy több napos kártyát kiváltani, mely a helyi metró és buszjáratokra is érvényes.

Ne feledjük, ha már előre tájékozódunk a helyi tarifákról és lehetőségekről, könnyebben pénztárcánkra szabhatjuk utazásunkat, nem kell meglepetésszerű kiadásokkal számolnunk a helyszínen.

A szállás is rendkívül fontos kérdés, de szerencsére ma már rengeteg különböző weboldal segítségükre van abban, hogy saját lehetőségeinknek megfelelő elhelyezést találjunk.

Ha pedig túl vagyunk a repülőjegy és / vagy autópálya matrica vásárlásán, kiválasztottuk az ideális szálláshelyet, már kezdhetünk is azon aggódni, vajon fedezni fogja-e az utazásra szánt költőpénzünk a boldogsághoz szükségesnek hitt igényeinket.

Mielőtt viszont most közösen belefeledkeznénk a szorongásba, nézzük meg, hogy mik azok a dolgok egy utazáson, amikért bár egy fillért sem kell fizetnünk, mégis tökéletesen boldoggá tehetnek.

Számunkra ilyen egy kellemes séta a vízparton; túrázás egy izgalmas, új helyen; kedvenc könyvünk olvasása a napozóágyon; a városnézés közben véletlenszerűen felfedezett meghitt hangulatú utcák vagy a turisták által nem ismert romantikus öblök; az ingyenesen látogatható múzeumok, templomok és helyi rendezvények; egy piknik a tengerparton vagy a parkban, és persze az utazás során kötött új barátságok is megfizethetetlen értékkel bírnak.

Az utazás lényege nem az elköltött összeg számjegye, hanem a megtapasztalt élmények, melyekből aztán olyan emlék válik, ami később bármikor mosolyt csal az arcunkra!

Listánk természetesen szubjektív, ha úgy érzitek, kihagytunk valami fontosat bátran kiegészíthetitek!

family-vacation

Aqua-Palace élmények

Vízi wellness élményektől a még hűvösebb őszi idő sem foszthatja meg Vendégeinket. Csobbanjon, csúszdázzon a szomszédos Aqua-Palace komplexumában, a belépőket kedvező csomagajánlatunk tartalmazza. 25.900 Ft / fő / éj Részletek >

wellness-szolgaltatasok

AURORA PIHENTETŐ NAPOK

Gyere és kóstold meg a magyar ízvlágot pénteken, majd merülj el az olasz ínyencségek mámorában szombaton. Nem fogsz csalódni! 16.049 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon