Az aktív pihenés szerelmeseinek: Miskolc és környéke

Egyre többen vagyunk hazánkban is, akik a pihenésüket nem feltétlen úgy képzelik el, hogy egy héten keresztül egy adott szállodában pihennek, hanem aktívabban: felfedezik a környék látnivalóit, megismerik a környéket. Íme, néhány olyan remek program Miskolcon és körülötte, amit érdemes megnézned.

Izgalmas Miskolc

Miskolc és környéke rendkívül izgalmas: Miskolcról könnyen és gyorsan eljuthatsz Egerbe, vagy Szilvásváradra, de vannak egyéb látnivalók is: a lillafüredi függőkert, vagy például az Anna tufabarlang.

Ha szeretnél a városon belül maradni úgy is találsz számtalan izgalmas és szép helyet: az állatkert mellett ellátogathatsz olyan helyekre is mint a Diósgyőri vár, sétálhatsz egyet a sétálóutcán, a Népkertben vagy a Lakat hidat is megnézheted.

Miskolcon (és környékén) olyan sok a látnivaló, hogy nem tudjuk mindent bemutatni ki kellett választanunk számunkra legizgalmasabbakat (azokat, amelyeket mindenképpen ajánlunk) Íme.

Eger

Bár Eger majdnem 80 kilométerre van Miskolctól, mindenképpen érdemes megnézni. Az egri vár és az egri pincészetek lenyűgöző borai kötelező programnak számítanak, de Egernek van egy olyan megfoghatatlan hangulata, amit csak akkor érzel amikor a csodaszép szűk utcáin sétálsz miközben mindenhonnan illatok csábítanak. Ha Miskolcra jössz Egert nem szabad kihagyni.

A Diósgyőri vár

Megtévesztő lehet, hogy bár Diósgyőr Miskolc egyik városrésze, mégis ennyire különböző a neve, ennyire kiszakadt Miskolcból. Ha ott jársz mindenképpen nézd meg a diósgyőri várat. Mindössze 5 kilométerre van a belvárostól, egy romantikus várrom. Fontos, hogy mielőtt elindulsz tájékozódj, mert bár néhány évvel ezelőtt felújították, időnként be-bezár és akkor nem tudod látogatni. (Ha szereted a focit megnézheted a diósgyőr ikonikus stadionját is)

A Lakat híd

A Lakat hidat hívják Szerelmesek hidjának is. A Szinva patak felett ível át. A Lakat hídnak különleges vonzereje van: az ide látogatóknak egy lakatot kell elhelyezni a korláton és bezárni ahhoz, hogy a szerelmük örökké tartson. Ez után a lakatot a Szinva patakba kell dobni.

A Lillafüredi függőkert

Nagyszerű sétalehetőség a Lillafüredi függőkert, amely a Palotaszálló alatt húzódik. A függőkert maga egy tematikus sétány, kilenc olyan állomáshellyel amelyik egyenként is lenyűgöző lehet. A Zene terasza a művészeteké, a Vízesés teraszáról látszik a Szinva patak vízesése, a Költészet terasza ihlette József Attila Óda című versét.

Mancs szobra

Rendkívül ritka, hogy azt javasoljuk, nézd meg egy kutya szobrát, de Mancsé megérdemli. Nem csak a kutya miatt, hanem azért, mert a szobor olyan kellemes környezetben van, ahol mindenképp érdemes egy nagyot sétálni!

Természetesen Miskolcnak (és a környékének) még számtalan olyan lenyűgöző látnivalója van, amit a hotelünkből könnyen elérsz. Gyere el hozzánk pihenj nálunk és nézz a környéken, tetszeni fog!

family-vacation

Aqua-Palace élmények

Vízi wellness élményektől a még hűvösebb őszi idő sem foszthatja meg Vendégeinket. Csobbanjon, csúszdázzon a szomszédos Aqua-Palace komplexumában, a belépőket kedvező csomagajánlatunk tartalmazza. 25.900 Ft / fő / éj Részletek >

wellness-szolgaltatasok

AURORA PIHENTETŐ NAPOK

Gyere és kóstold meg a magyar ízvlágot pénteken, majd merülj el az olasz ínyencségek mámorában szombaton. Nem fogsz csalódni! 16.049 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon