Az illat megőriz

Kilenc éve történt. Az esküvőnk napján. Valahol a templom felé vezető színes levélúton és a másnapi kócos ébredés között. Éreztem, hogy több lettünk.
Talán egy kis tündér bújt a padsorok közé és szorgalmasan lengette pálcáját, hogy erős szálakból szőjjön egy pulóvert, mely alatt mindketten elférünk.

Az illatok mindig emlékeztetnek valamire. Egy társ, egy szép esemény, a gondtalan gyermekévek...
Az illatok mindig emlékeztetnek valamire. Egy társ, egy szép esemény, a gondtalan gyermekévek…

Ezt a pulcsit azóta viseljük, ha szorít, ha meleg, ha kopott, akkor is hordjuk, mert a miénk. Mert sokszor melegít és még többször véd. Mert tud puha lenni és kapaszkodni is lehet bele, ha úgy érezzük zuhannánk. Amíg rajtunk van nem veszünk el, mert a másik tudja merre járunk. Vannak zsebei is. Mostanra van benne egy kislány, egy kisfiú és egy fakó kis kutya.

Ebben a pulóverben érkeztünk a nászútra is, ahol a párától rögtön kis csigákba rendeződött a hajam. A Teide otthona volt a sziget, melyen tíz napot töltöttünk felfedezéssel, kalandokkal. Földöntúlinak találtuk a tájat. Volt sivatag, kopár sziklákkal. Őserdő, ricsajozó papagájokkal. Oxigénhiányos hegyi kajiba, ahol a helyi csipketerítő egy darabjával lettem gazdagabb.

És volt egy örökké fogvatartó illat. A szállodában minden helyiségben, minden szobában éreztük. A napokban részt vettem egy előadáson, ahol lehetőség volt illóolajokkal ismerkedni. A kezembe került egy üvegcse. Lehunytam a szemem, mélyet szippantottam és bumm ott voltam megint a Teide tövében, a szoba ablakában, ahol a hajam begöndörödve mosolygott az Atlanti óceánra.
Citromfű. Mostmár tudom. Ez volt az aroma, ami megédesítette azokat a napokat és a pulóverünket.

Az Aurora holnaptól Vadnarancs illatba öltözik, hogy a ti élményeiteket is beillatosítsuk. Talán nektek is akad egy kardigánotok, egy garbótok, ami szeretne narancs illatban fürdeni.

family-vacation

HURRÁ NYÁR

A nyarat mindenki várja. Az egész éves fáradalmakat hosszabb idő alatt lehet kipihenni, nem elég rá egy hosszú hétvége. Ezek a nyári nyaralások nem csupán pihenést és kikapcsolódást nyújtanak, hanem olyan életre szóló élményeket is, melyeket szívesen emlegetünk az év többi napján. 24.900 Ft / fő / éj Részletek >

hotelaurora-csomag-gorog-napok-2022

GÖRÖG NAPOK AZ AURORÁBAN

Lenyűgöző táj, égszínkék tenger, eldugott öblök, a levegőben áradó évezredes múlt. Ez Görögország, ahol mérhetetlen kedvességgel, közvetlenséggel, életigenléssel találkozhatunk. A görög emberek szeretik, élvezik az életet – örök fiatalok. 28.908 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon