Check – Avagy mi rejlik egy szálloda fekete dobozában?

Ülsz az Aurora teraszán és reggelizel. Kavargatod a kávét, ami Melange és mézzel készült.

A pirítósra recsegve vonsz egy réteget a lassan csurranó mézből. Ízlelgeted Csacsovszki Csabi szakácsunk kókuszkockáját, ami legendás és szintén mézzel készült.
Közben elhessegetsz egy döngicsélő, csíkos ruhás kis méhet, aki éppen táncot jár az illatozó virágoknak.

Melange mézzel
Melange mézzel

A könyvek és a filmek- ebben a sorrendben – a lényem részei. Mióta gyerekeim vannak időhiány miatt le kellett szűkítenem a kört a könyvekre. Sokszor ezek inspirálnak és gondolkodtatnak el, esetenként adnak ötletet egy bejegyzéshez. Most is ez történt.

Kavargatom a kávém, ami Melange. A sűrű méz aranyként hömpölyög, olvad össze a tejjel és a kávéval, majd tűnik el. Pont, mint a méhek Maja Lunde A méhek története című könyvében.

Vajon az emberek tudják, hogy 2014-ben Európából hét milliárd méh hiányzott? Vajon hol tartunk most? Ismerik a kifejezést “Elnéptelenedési szindróma”, vagy “CCD”? Amikor is eltűnnek a dolgozók a kaptárakból és csak az anyát és a fiatal méheket hagyják hátra, akik rövid időn belül elpusztulnak.
Kínában már az 1980-as években tűntek el tömegesen méhek, de ez az anomália csak akkor kapott nevet, amikor 2006-ban ugyanez megtörtént az USA-ban is. Nyilván, ami nem Amerikában történik az nincs is! 🙂

A magyar mézek akár 80%-át is exportálják. Történetesen ennek nagy részét éppen Kínába. Vajon ott már kézzel porozzák a fákat? Vajon a mézük is szintetikus?
Fontos, hogy tudjuk a magyar méz hungarikum. Mind hallottunk a külföldi mézzel kevert bolti választékról. Ha tehetjük hazai méhészektől, őstermelőktől vásároljunk!

Az Aurora-ban kifejezetten figyelnek a méz származására és minőségére, ezért Rácz Csabi szakácsunk dolgos méhei által készített akác – és repcemézet kap minden vendég, aki az édesítés ezen ősi módját választja. Jusson eszedbe Einstein egy okossága, miközben elhessegeted a csíkos ruhájú barátunkat:
“…ha a méhek eltűnnek, az emberi fajnak négy éve van hátra a kipusztulásig…”

family-vacation

Aqua-Palace élmények

Vízi wellness élményektől a még hűvösebb őszi idő sem foszthatja meg Vendégeinket. Csobbanjon, csúszdázzon a szomszédos Aqua-Palace komplexumában, a belépőket kedvező csomagajánlatunk tartalmazza. 25.900 Ft / fő / éj Részletek >

wellness-szolgaltatasok

AURORA PIHENTETŐ NAPOK

Gyere és kóstold meg a magyar ízvlágot pénteken, majd merülj el az olasz ínyencségek mámorában szombaton. Nem fogsz csalódni! 16.049 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon