Családi nyaralás szállodában

Fülledt nyári délután. A helyszín Hajdúszoboszló, Hotel Atlantis. Ezüstszínű, családi terepjáró érkezik a parkolóba. Lassan gurul, vezetője tekintete bizonytalanul keresgél szabad helyet a parkolóban.

Nem telik el egy perc, míg az egyik helyen megpillantja a megállító táblát, rajta a család nevével. Nem bízták a véletlenre, előre foglaltak parkolóhelyet. Az autó alig áll meg, nyílik a jobb hátsó ajtó. Egy 7 év körüli kisfiú ugrik ki a kocsiból. Utána az édesanyja száll ki. Arcán bosszúság ül, amiért a gyerek engedély nélkül pattant ki az autóból. Hiszen ő világosan megmondta, hogy előbb mindig a felnőttek szállnak ki, a gyerekek csak utánuk jöhetnek. Anyuka természetesen a gyerek testi épségét féltette, de a fiát is jobban ismerte bárkinél.

csaladi-wellness2
csaladi-wellness

Pimasz és eleven, de egy mosollyal le tudja venni az anyját a lábáról. Miután apuka is kiszáll, sikerül türelemre inteni a kisfiút, aki most a csomagtartóból emel ki egy hatalmas, cápa alakú gumimatracot. A matrac dupla akkora, mint a fiú, mókás látványt nyújtanak a szálloda parkolójában. Apuka ugyan próbálja meggyőzni, hogy azért majd visszajönnek később, de a kissrác hajthatatlan. Közben előkerül még néhány, nem kevésbé fontos poggyász is a csomagtartóból, az utastérből pedig egy kisbaba, akit édesanyja óvatosan emel ki a gyerekülésből.

Még útközben elaludhatott, most az anyukája ölében szundit tovább, mit sem észlelve a körülötte történő eseményekből. A bejárati ajtón belépve a recepciós már nevükön üdvözli őket. Évek óta a Hotel Atlantis törzsvendégei. Első alkalommal kettesben érkeztek, az akkor 4 éves Ádámra nagyszülei vigyáztak, hogy a szülők eltölthessenek kettesben egy kellemes wellness hétvégét. Azóta pedig rendszeresen visszalátogattak a szállodába, néha Ádámmal, néha pedig ugyan úgy, mint először, kettesben.

Fruzsina fél éve született, neki ez az első Atlantisi élménye. Mivel a szülők már jól ismerik a házat, a baba és gyermekbarát lehetőségeket, nem volt kérdés, hogy hova utaznak a kicsivel először. A bejelentkezés gyorsan megy, a köszönéstől számított néhány perc elteltével Ádám már ujjongva rohan a lifthez. A cápát mindkét kezével átöleli, ujjai között pedig a szobakártyát szorongatja. Feltétlenül ő szeretné kinyitni az ajtót, és megnyomni a lift gombot is természetesen. A lakosztályba érve kellemesen hűvös levegő fogadja őket, igazi felüdülés ez a kinti forróság után. A hálószobában lévő franciaágy mellet rácsos babaágy, a nappaliban pedig egy kétszemélyes kanapé van felágyazva. A lakosztály csak a kis Fruzsinának lehet ismeretlen, a többiek már évek óta ebben a szobában szállnak meg, amikor a Hotel Atlantisban járnak. Nyaralás előtt mindig rutinosan, hónapokkal előre lefoglalják.

Gyors kipakolás és átöltözés következik, a szállodai köntösök csak arra várnak, hogy felvegyék őket. Közben a család legkisebb tagja is felébred, határozott hangot adva éhségérzetének. A szülők megegyeznek, hogy amig az édesanyja ellátja a kicsit, a fiúk előre mehetnek a wellness részlegre. Ádámot persze nem is kell sokáig győzködni, fején már úszószemüveggel, piros strandgatyában toporog az ajtónál. A köntöst is úgy kell ráimádkozni, jól fog az még jönni úszás után. Aztán édesapjával végre kilépnek az ajtón. Ádám ismét hívja a liftet. Nyomja gombot, beszállnak, ismét gombnyomás, elindulnak. Ekkor érkezik a súlyos felismerés, miszerint a cápa bizony a lakosztályban maradt.

family-vacation

Aqua-Palace élmények

Vízi wellness élményektől a még hűvösebb őszi idő sem foszthatja meg Vendégeinket. Csobbanjon, csúszdázzon a szomszédos Aqua-Palace komplexumában, a belépőket kedvező csomagajánlatunk tartalmazza. 25.900 Ft / fő / éj Részletek >

wellness-szolgaltatasok

AURORA PIHENTETŐ NAPOK

Gyere és kóstold meg a magyar ízvlágot pénteken, majd merülj el az olasz ínyencségek mámorában szombaton. Nem fogsz csalódni! 16.049 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon