Élmények a szaunában

A szeánsz alkalmával a szaunamester nem csak szenzációs illatokkal és különleges felöntésekkel emeli új szintre a szaunázás élményét, hanem egyfajta közösségi élményt teremt.  

Miért izgalmas a szaunaszeánsz?

szaunaszeánsz

Képzeld el, hogy egy tesztvezetésen veszel részt, ahol nem a megszokott útvonalon haladsz, hanem beül melléd egy versenyző, aki lélegzetelállító manőverekkel – gyorsulásokkal, fékezésekkel, csikorgó kerekekkel, éles kanyarokkal – mutatja meg az autózás valódi élményét.

A szaunaszeánsz a mester által vezetett, lépésről lépésre felépített program, melynek célja, hogy a lehető legjobban érezd magad. Beszélgetések, nevetés, érdekességek hangzanak el, miközben a test éppen megújul. Forró levegő áramlik, ahogy a legyezővel irányítják az útját. Feléd érkeznek az illatok, melyek a kitágult pólusokon keresztül táplálják a testet és a lelket egyaránt. Citrom, menta, vagy akár sörös felöntés. Jeges dörzsölés, joghurtos táplálása a bőrnek, mely fiatalodik, megtisztul, új élettel telik meg a szauna hatására.

Így készülj a szeánszra

Van néhány olyan megoldás és trükk, mellyel még intenzívebbé, izgalmasabbá teheted az élményt.

Két óra múlva szeánsz? Akkor már ne egyél!

Egy könnyű falatozás rendben van, de nagyobb étkezések, négyfogásos vacsora, vagy rendkívül tartalmas reggeli kerülendő. Tele hassal a test az emésztésre koncentrál, ami csökkenti a szeánsz élményét. Ráadásul diszkomfort érzést is okoz. 

A löyly

A szauna nem csak a hőmérsékletről szól. Sokkal fontosabb a páratartalom, melyet a löyly segítségével szabályozhatunk. Illetve éppen ezt fogja megtenni a szaunamester, erről pedig beszélgethetsz is vele. Ne felejtsd el tőle megkérdezni: mi is ez? 

Jó tudni…

Ha magas a vérnyomásod nem tanácsos a szeánsz. Ha mindenképpen kipróbálnád, akkor óvatosan, fokozatosan, önmagadra figyelve vegyél részt. 

A szeánszról bármikor ki tudsz jönni.

A szaunasapka használata segít, hogy a fej ne melegedjen át, így jobban bírható a kabinban érezhető forróság.

Egészségesen vegyél részt a szeánszon. Amikor a test legyengült, nem szabad kitenni a szauna okozta terhelésnek.

Az autentikus szaunázás meztelenül történik, érdemes érdeklődni előre, mi a szokás az adott szeánszon, hogy elkerüljük a kellemetlenséget.

A szaunaszeánsz után….

Mi mást kellene tenni, mint beleugrani a jéghideg vízbe, igaz?

Meg ne tedd! A finnek, svédek és oroszok bátran hűtik vissza a testet ezzel a technikával, de ehhez kell egyfajta edzettség. A szaunaszeánsz után nagyon ellazult és friss érzés lehet a miénk. Érdemes birtokba venni egy pihenőágyat és hagyni, hogy fokozatosan visszanyerje testünk a normális hőmérsékletét. Lehunyt szemmel figyelni, milyen változásokat érzünk. Befelé koncentrálni, hiszen szervezetünk egy utazáson vett részt a forróságban, párában. 

Pihenjünk

family-vacation

HURRÁ NYÁR

A nyarat mindenki várja. Az egész éves fáradalmakat hosszabb idő alatt lehet kipihenni, nem elég rá egy hosszú hétvége. Ezek a nyári nyaralások nem csupán pihenést és kikapcsolódást nyújtanak, hanem olyan életre szóló élményeket is, melyeket szívesen emlegetünk az év többi napján. 24.900 Ft / fő / éj Részletek >

hotelaurora-csomag-gorog-napok-2022

GÖRÖG NAPOK AZ AURORÁBAN

Lenyűgöző táj, égszínkék tenger, eldugott öblök, a levegőben áradó évezredes múlt. Ez Görögország, ahol mérhetetlen kedvességgel, közvetlenséggel, életigenléssel találkozhatunk. A görög emberek szeretik, élvezik az életet – örök fiatalok. 28.908 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon