Élményfestés

Hatan vágtunk neki az önkifejezés eme útjának. 

Hogy önkifejezés-e valóban a segítővel és instrukciókkal ellátott képalkotás? Mindenki maga döntsön a kérdésben, de tapasztalatom szerint bármit is készít az ember, abban valahol, mégha csak egy csipetnyi formában is, de megjelenik a lelke. Édesanyám húslevesében, vagy Mamám hájas tésztájában is meglelem.

Már akkor elhittem magamról, hogy festő vagyok, mikor beléptem a terembe. Állványok tartottak hófehér vásznakat a leendő alkotást kérve. 

Mikor a színek pacalovaival díszített kötény a nyakamba került William Turnerré váltam. Tudtam, hogy itt bizony A Téméraire hadihajó utolsó útjánál alább nem adhatom.

Palettára nyomott színcsókok buzdítottak munkára. Röppent a sörte, rótta az utakat a végtelen fehérségben. Az alkotás vágya minden porcikában ott lakozik és egyetlen célja, hogy életre keltsen. Körbenézve győződtem meg eme igazságról. A teremtés élményétől mámoros arcok forgatták az ecseteket. A szemekben a gyermek nézett a világra.

Ott volt mellettem Monet, Velasquez, Szinyei Merse Pál.

Abban a két órában mesterekké váltunk, bábákká, szülőkké. Robbantak a csillagok aranyból, nőtt a fű zöldből, bordóból virágszirmok nyíltak. 

És már ott is volt. Buddha. Arcában a saját mosolyunk ragyogott vissza. És igen, nem volt két egyforma, mindegyiken érezhető volt a készítő személyisége.

Remélem legközelebb találkozunk, mert hamarosan az Atlantisban és az Auroraban is felsorakoznak a fehér vásznak! Várják, hogy életet fessenek rájuk…

family-vacation

HURRÁ NYÁR

A nyarat mindenki várja. Az egész éves fáradalmakat hosszabb idő alatt lehet kipihenni, nem elég rá egy hosszú hétvége. Ezek a nyári nyaralások nem csupán pihenést és kikapcsolódást nyújtanak, hanem olyan életre szóló élményeket is, melyeket szívesen emlegetünk az év többi napján. 24.900 Ft / fő / éj Részletek >

hotelaurora-csomag-gorog-napok-2022

GÖRÖG NAPOK AZ AURORÁBAN

Lenyűgöző táj, égszínkék tenger, eldugott öblök, a levegőben áradó évezredes múlt. Ez Görögország, ahol mérhetetlen kedvességgel, közvetlenséggel, életigenléssel találkozhatunk. A görög emberek szeretik, élvezik az életet – örök fiatalok. 28.908 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon