Gyere, ülj mellém a körhintán!

Az extrémitás az életemben egyetlen téren jelenik meg. Amikor csoki fagyi helyett sztracsatellát kérek. A vidámparkban horgászni szeretek, a játszótéren homokozni. 

Egyik nagy feladatom az életben megérteni a mosoly útját azoknak az arcára, akik a kalapács nevű förmedvényen sikoltoznak. 

Egyszer kipróbáltam isten látja lelkem. Genetikai szinten kódolva volt az eredmény. 

Erika néném hasonló génekkel, magasabb bevállaló készséggel dobta be magát a faluban évente egyszer, májusban arra járó, fehér láncos hinta egyik vallatójába. 

Pár kör után a boldogan, szép ruhában nézelődők megtapasztalhatták, milyen amikor sugárban szórnak meg félig feldolgozásra került vasárnapi húslevessel, aprólékkal, kaláccsal. 

A mai könyvemmel egy képzeletbeli parkba viszlek, ahol a hullámvasútra ülhetsz fel.

Mit mondjak? Szerelem nekem ez a könyv…

Ozsgyáni Mihály: A fátylam kicsit oldalra libbent. 

Csodálatos humorral visz a magasba, könnyű lélekkel enged szállni, hogy a következő kanyarban a mélybe rántson. Nem tudsz és nem is akarsz kiszállni, mert a szívednél kötöttek be az ülésbe.

A hajam égnek állt, az arcom egyik felére nyál száradt a mosolytól, a másikra könny a sírástól. 

A családon belüli erőszak egy gyermek szemén keresztül látva. Zárt ajtókon belüli horror, melyben élni, mintha a világ legtermészetesebb dolga volna. 

Tökéletesen éreztem minden pofont, ami elcsattant. Emlékszem a folyton szétnyíló Sport papucs tépőzárjára. A zsírban sercegő csirkeszárny szagára. A nejlon otthonka virágos mintájára.

Hogy is mondjam? Szerelem nekem ez a könyv.


family-vacation

HURRÁ NYÁR

A nyarat mindenki várja. Az egész éves fáradalmakat hosszabb idő alatt lehet kipihenni, nem elég rá egy hosszú hétvége. Ezek a nyári nyaralások nem csupán pihenést és kikapcsolódást nyújtanak, hanem olyan életre szóló élményeket is, melyeket szívesen emlegetünk az év többi napján. 24.900 Ft / fő / éj Részletek >

hotelaurora-csomag-gorog-napok-2022

GÖRÖG NAPOK AZ AURORÁBAN

Lenyűgöző táj, égszínkék tenger, eldugott öblök, a levegőben áradó évezredes múlt. Ez Görögország, ahol mérhetetlen kedvességgel, közvetlenséggel, életigenléssel találkozhatunk. A görög emberek szeretik, élvezik az életet – örök fiatalok. 28.908 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon