Ha nyaralás, akkor csomagolás! Mi legyen az utazótáskában?

Minél nagyobb a család, annál tovább tart a csomagolás. Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie. Ha már lefoglaltátok a szállást és minden nap visszaszámoltok az indulásig, ne stresszlejetek feleslegesen épp a csomagolás miatt! Bár az interneten csak úgy hömpölyögnek az utazási tippek és tanácsok, mi most vendégeink szokásai alapján foglalunk össze nektek néhány hasznos javaslatot.

Általános tapasztalat például, hogy a kisgyermekes családok, főleg akik először utaznak babával, hajlamosak túlzásokba esni az utazótáskák tartalmát illetően. Ezzel egyébként semmi baj nincs, túlféltésük teljesen érthető. Bármilyen komolyan is vesszük a felkészülést, érdemes az általunk választott szálláshelyen előre érdeklődni az iránt, hogy milyen bekészítéseket tudnak nekünk a helyszínen biztosítani.

Csomagolás

Ha már szállodába megérkezve, kisgyermekkel a karunkon derül ki, hogy közel s távol semmilyen gyerekbarát szolgáltatást nem kapunk a pénzünkért, az bizony kellemetlenül indíthatja a nyaralást. Fontos azt is tisztázni, hogy mi az, ami még térítésmentes és milyen eszközökért számolhat fel a szálloda felárat. Mivel a Hotel Atlantis gyermekbarát szálláshely, több térítésmentes bekészítést és szolgáltatást nyújtunk a kisebb és nagyobb gyermekek részére is. Rácsos babaágyat és fürdető kádat külön kérés nélkül is biztosítunk a kisgyermekkel érkező szobákba, de térítésmentesen igényelhető akár vízforraló vagy cumisüveg melegítő is.

Bababarát szolgáltatásinkról bővebb tájékoztatást itt találtok. Gyakori kérdés még a köntös és a törölköző rendelkezésre állása a szobában. Bár törölköző bekészítése már a 2 csillagos szállodákban is alapkövetelmény, köntöst hivatalosan a 4 és 5 csillagos minősítéssel rendelkező szálláshelyeken fogunk biztosan találni szobánkban. Azon nem érdemes aggódni, ha otthon marad a papucs, fürdőruha vagy naptej. Ezeket nagyjából bármelyik helyi üzletláncban beszerezhetjük, de a legtöbb szálloda ajándékboltjában is biztosan elérhetőek.

Strandpapucsot például a Hotel Atlantisban is vásárolhattok, természetesen több méretben. Amire sokkal inkább érdemes figyelni azok természetesen az utazáshoz szükséges okmányaink, rendszeres gyógyszerhasználat esetén gyógyszereink, pénztárcánk és telefonunk. Az internet és okos telefonok világában ma már akár készpénz nélkül is bátran útnak indulhatunk.  A szállásfoglalásról szóló visszaigazolást vagy utasbiztosítás kötvényt is felesleges kinyomtatnunk. Ha szükség lenne rájuk, elegendő megjeleníteni a szóban forgó e-mailt telefonunk kijelzőjén.

Természetesen, aki ennél biztosabbra akar menni, kinyomtatva és elektronikus formában is magánál tarthatja ezeket az információkat. Ha nem autóval utazunk, törekedjünk némi szabad helyet hagyni a bőröndökben a szuveníreknek, nyaraláson vásárolt ruhadaraboknak, kiegészítőknek. Mindent összevetve pedig, ne felejtsük el, hogy a családi pihenés nem attól lesz tökéletes, ha a vízipisztolyt és a békatalpat sem hagyjuk véletlenül otthon. Ennél sokkal fontosabb a családdal eltöltött közös, élményeken gazdag idő.

family-vacation

Aqua-Palace élmények

Vízi wellness élményektől a még hűvösebb őszi idő sem foszthatja meg Vendégeinket. Csobbanjon, csúszdázzon a szomszédos Aqua-Palace komplexumában, a belépőket kedvező csomagajánlatunk tartalmazza. 25.900 Ft / fő / éj Részletek >

wellness-szolgaltatasok

AURORA PIHENTETŐ NAPOK

Gyere és kóstold meg a magyar ízvlágot pénteken, majd merülj el az olasz ínyencségek mámorában szombaton. Nem fogsz csalódni! 16.049 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon