Ha nyaralás, akkor csomagolás! Mi legyen az utazótáskában?

Minél nagyobb a család, annál tovább tart a csomagolás. Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie. Ha már lefoglaltátok a szállást és minden nap visszaszámoltok az indulásig, ne stresszlejetek feleslegesen épp a csomagolás miatt! Bár az interneten csak úgy hömpölyögnek az utazási tippek és tanácsok, mi most vendégeink szokásai alapján foglalunk össze nektek néhány hasznos javaslatot.

Általános tapasztalat például, hogy a kisgyermekes családok, főleg akik először utaznak babával, hajlamosak túlzásokba esni az utazótáskák tartalmát illetően. Ezzel egyébként semmi baj nincs, túlféltésük teljesen érthető. Bármilyen komolyan is vesszük a felkészülést, érdemes az általunk választott szálláshelyen előre érdeklődni az iránt, hogy milyen bekészítéseket tudnak nekünk a helyszínen biztosítani.

Csomagolás

Ha már szállodába megérkezve, kisgyermekkel a karunkon derül ki, hogy közel s távol semmilyen gyerekbarát szolgáltatást nem kapunk a pénzünkért, az bizony kellemetlenül indíthatja a nyaralást. Fontos azt is tisztázni, hogy mi az, ami még térítésmentes és milyen eszközökért számolhat fel a szálloda felárat. Mivel a Hotel Atlantis gyermekbarát szálláshely, több térítésmentes bekészítést és szolgáltatást nyújtunk a kisebb és nagyobb gyermekek részére is. Rácsos babaágyat és fürdető kádat külön kérés nélkül is biztosítunk a kisgyermekkel érkező szobákba, de térítésmentesen igényelhető akár vízforraló vagy cumisüveg melegítő is.

Bababarát szolgáltatásinkról bővebb tájékoztatást itt találtok. Gyakori kérdés még a köntös és a törölköző rendelkezésre állása a szobában. Bár törölköző bekészítése már a 2 csillagos szállodákban is alapkövetelmény, köntöst hivatalosan a 4 és 5 csillagos minősítéssel rendelkező szálláshelyeken fogunk biztosan találni szobánkban. Azon nem érdemes aggódni, ha otthon marad a papucs, fürdőruha vagy naptej. Ezeket nagyjából bármelyik helyi üzletláncban beszerezhetjük, de a legtöbb szálloda ajándékboltjában is biztosan elérhetőek.

Strandpapucsot például a Hotel Atlantisban is vásárolhattok, természetesen több méretben. Amire sokkal inkább érdemes figyelni azok természetesen az utazáshoz szükséges okmányaink, rendszeres gyógyszerhasználat esetén gyógyszereink, pénztárcánk és telefonunk. Az internet és okos telefonok világában ma már akár készpénz nélkül is bátran útnak indulhatunk.  A szállásfoglalásról szóló visszaigazolást vagy utasbiztosítás kötvényt is felesleges kinyomtatnunk. Ha szükség lenne rájuk, elegendő megjeleníteni a szóban forgó e-mailt telefonunk kijelzőjén.

Természetesen, aki ennél biztosabbra akar menni, kinyomtatva és elektronikus formában is magánál tarthatja ezeket az információkat. Ha nem autóval utazunk, törekedjünk némi szabad helyet hagyni a bőröndökben a szuveníreknek, nyaraláson vásárolt ruhadaraboknak, kiegészítőknek. Mindent összevetve pedig, ne felejtsük el, hogy a családi pihenés nem attól lesz tökéletes, ha a vízipisztolyt és a békatalpat sem hagyjuk véletlenül otthon. Ennél sokkal fontosabb a családdal eltöltött közös, élményeken gazdag idő.

family-vacation

HURRÁ NYÁR

A nyarat mindenki várja. Az egész éves fáradalmakat hosszabb idő alatt lehet kipihenni, nem elég rá egy hosszú hétvége. Ezek a nyári nyaralások nem csupán pihenést és kikapcsolódást nyújtanak, hanem olyan életre szóló élményeket is, melyeket szívesen emlegetünk az év többi napján. 24.900 Ft / fő / éj Részletek >

hotelaurora-csomag-gorog-napok-2022

GÖRÖG NAPOK AZ AURORÁBAN

Lenyűgöző táj, égszínkék tenger, eldugott öblök, a levegőben áradó évezredes múlt. Ez Görögország, ahol mérhetetlen kedvességgel, közvetlenséggel, életigenléssel találkozhatunk. A görög emberek szeretik, élvezik az életet – örök fiatalok. 28.908 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon