Hajdúszoboszlói gyógyvíz – tényleg csodaszer?

Hajdúszoboszlón 1925–ben fedezték fel a termálvizet szénhidrogén kutatás közben. A 75°C-os gyógyvíz 1100 méter mélységből tört fel. Pávai Vajna Ferenc tudós-geológusnak köszönhetően pedig már több mint 90 éve élvezhetjük a teljesen egyedülálló összetételű víz pozitív hatásait. Vendégeinktől mi magunk is sok megerősítő visszajelzést kapunk, miszerint akik akár csak néhány napig is rendszeresen igénybe vették gyógyvizes medencénket, reumás panaszaik enyhültek.

A hajdúszoboszlói gyógyvizet már ez alapján is csodaszerré kiálthatnánk, bizonyított hatékonysága azonban ennél szélesebb körű. Az aranybarna, jódos-brómos víz ugyanis nem csak az ízületi gyulladásos megbetegedéseknél alkalmazható. Rendkívüli eredmények érhetőek el csontsérülések, sportsérülések utáni kezelések esetén, bizonyos nőgyógyászati problémák és idült bőrbetegségek kezelése során is.

 

A fentiek alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a hajdúszoboszlói gyógyvíz méltán olyan híres messze innen és túl.                  Ha ti viszont inkább hiszitek el, ha látjátok, és saját bőrötökön tapasztaljátok, próbáljátok ki! Remek lehetőséget nyújt erre a Hotel Atlantis saját gyógyvizes medencéje. A 75°C-hoz képest ennek már sokkal barátiabb a hőfoka, 36-38°C, ha pedig a kellemes meleg víz önmagában nem lazítana el eléggé, a víz alatti élményelemek garantáltan beteljesítik a teljes relaxációs hatást.

Mielőtt azonban meggyőznétek magatokat arról, hogy ha minél tovább üldögéltek a gyógyvizes medencében, annál fiatalabban jöttök majd ki onnan, erre szigorúan rácáfolnunk. Sokan nem tudják ugyanis, hogy épp a rendkívül gazdag ásványi anyag tartalma és magasabb hőmérséklete miatt 15-20 percnél tovább egyhuzamban nem ajánlott a gyógyvizes medencében tartózkodni. Hasznos lehet azzal is tisztában lenni, hogy az ezüst ékszerek elszíneződhetnek a víztől, ezeket fürdés előtt érdemes levenni. Segíthetjük az ásványi anyagok hatékony felszívódását, ha nem zuhanyozunk le közvetlenül a gyógyvizes medence használata után, cserébe tartunk egy órás pihenőt.

A gyerekes családok számára azt is fontos tudni, hogy 14 éves kor alatt egyáltalán nem ajánlott a gyógyvizes medence használata. Egy gyermek szervezetét ez a meleg víz még túlságosan megterheli, ha csak rövid ideig is tartózkodik a medencében. A Hotel Atlantis wellness részlegén szerencsére sosem látni szüleikre váró, unatkozó gyerekeket a gyógyvizes medence körül. Gyermekmedencénk és sekélyebb vizű ülőmedencénk tökéletesen kiszolgálja a kisebbek igényeit. A hajdúszoboszlói utazás tehát nem feltétlenül kell, hogy csak a gyógyulásról szóljon. Inkább lesz egészségügyi állapotunk javulása kellemes velejárója a családi kikapcsolódásnak!

family-vacation

Aqua-Palace élmények

Vízi wellness élményektől a még hűvösebb őszi idő sem foszthatja meg Vendégeinket. Csobbanjon, csúszdázzon a szomszédos Aqua-Palace komplexumában, a belépőket kedvező csomagajánlatunk tartalmazza. 25.900 Ft / fő / éj Részletek >

wellness-szolgaltatasok

AURORA PIHENTETŐ NAPOK

Gyere és kóstold meg a magyar ízvlágot pénteken, majd merülj el az olasz ínyencségek mámorában szombaton. Nem fogsz csalódni! 16.049 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon