Halpedikűr

Képzeld el, hogy egy felül nyitott akváriumba lógatod a lábad, ahol apró halacskák csipegetik le róla az elhalt, régi bőrdarabokat, miközben kellemesen csiklandoznak. De pontosan mi történik ilyenkor? Mire való a halpedikűr és vannak-e veszélyei? Íme minden, amit tudni kell róla.

Honnan érkezett és mire való?

A halpedikűr a világ számos pontján népszerű, hozzánk Törökországból érkezett, ahol turistaként biztosan mindenki találkozott vele. Mivel ott állandóan meleg van, a halpedikűrösöket az utcán lehet „megtalálni” és akár abban a pillanatban ki is próbálható a szolgáltatás. De mire való, azon kívül, hogy kedvesen csikizi a lábunkat sok-sok hal? Egyáltalán mi történik közben?

A halpedikűr – amelyet gyakran halfürdőként is emlegetnek – során a lábadat egy – rengeteg – garra rufa halat tartalmazó vízbe meríted. A halak odaúsznak és azonnal elkezdik csipegetni a lábadról a felesleges, elszáradt bőrt, és ez nem csak kellemes, csiklandozó érzés hanem egy egyedülálló lábterápia amelyik hámlasztja a bőrt, és segíthet a pikkelysömör, az ekcéma és más bőr- és bőrbetegségek kezelésében.

A garra rufa hal

A garra rufa magyarul édesvízi doktorhal, de nevezik piros szívogató márnának is. Mivel a természetben olyan meleg vizekben él, ahol szinte alig-alig akad számára táplálék, az elmúlt néhány évmillió alatt kifejlesztette azt az izgalmas túlélési taktikát, hogy a vízbe lépő állatok vagy éppen emberek lábához siet és lecsipkedi a szerves anyagot és az elhalt hámréteget.

A csípése, harapása nem veszélyes, sőt kellemes. A kozmetikai hatása pedig vitathatatlan hiszen a legjobb természetes hámlasztó: segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől.

Hogyan működik a halpedikűr?

A halpedikűr során a vendég lábát (miután alaposan megtisztította) vízben áztatják, is általában egy nyitott akváriumba kell tennie. Egy egy ilyen tartályban 30-100 darab apró Garra Rufa hal van. Ők – ahogy érzékelik, hogy a lábad a vízbe került először csak óvatosan aztán egyre többen és többen – megérkeznek és egyszerűen eltávolítják, azaz megeszik a lábadon az elhalt bőrt. Így sokkal kényelmesebb, légiesebb és simább bőröd lesz. Ez a bioterápia megnyugtató masszázst és érzést biztosít. A halpedikűr kezelés időtartama 15 és 30 perc között lehet.

A halpedikűr előnyei

Számtalan előnye van a halpedikűrnek: a legfontosabb, hogy rendkívül gyengéden megszabadít a lábadon levő elhalt és száraz bőrtől. Ennek hatására a lábad sokkal könnyedebbnek érzed majd. Segít enyhíteni az ekcémát és hatékony a pikkelysömör ellen is. Rendkívüli módon puhítja a bőrt és megakadályozza a szemölcsök megjelenését is. Nagy előnye, hogy hatékony stresszoldó, hiszen olyan mintha lábmasszázst kapnál.

Van bármi, amitől aggódnod kellene?

Alapvetően nincs. Ha betartjuk a higiéniai szabályokat és a halak vize rendszeresen cserélve, frissítve vagy tisztítva van, valamint nem követünk el olyan véletlen, vagy direkt hibákat, hogy más – a garra rufa halhoz hasonló – halat használunk akkor szinte semmi olyasmi nincs, amin aggódni kellene. Nem kapsz fertőzést, nem lesz fájdalom, csak egy kitűnő halpedikűr és a könnyű láb érzés.

Ismerd meg a halpedikűr előnyeit, jelentkezz be egy ilyen kellemes kezelésre és legyen a lábad is lenyűgözően puha, ápolt!

family-vacation

Aqua-Palace élmények

Vízi wellness élményektől a még hűvösebb őszi idő sem foszthatja meg Vendégeinket. Csobbanjon, csúszdázzon a szomszédos Aqua-Palace komplexumában, a belépőket kedvező csomagajánlatunk tartalmazza. 25.900 Ft / fő / éj Részletek >

wellness-szolgaltatasok

AURORA PIHENTETŐ NAPOK

Gyere és kóstold meg a magyar ízvlágot pénteken, majd merülj el az olasz ínyencségek mámorában szombaton. Nem fogsz csalódni! 16.049 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon