Kultúrák találkozása az Auroraban

Azt mondják, ebben az időszakban elvékonyul a határ, ami az élők és a már eltávozottak között húzódik. Azt is mesélik, hogy az átjárás egymás világába sokkal könnyebb, mint bármikor máskor.

Fura feszültség rezeg, mikor arra gondolok, hogy a kulturális különbségek az embereket mennyire megosztóvá teszik. 

Amerikai ünnepként tekintünk a Halloweenre és mérgelődünk, mikor boszorkány- és macskajelmezt viselő gyerekeket látunk nevetve szaladni az utcákban. 

Mert micsoda szentségtörés és kárhozat ezen emelkedett ünnepen a nevetés és a bolondság!

Ez a valójában kelta ünnep azért létezik ma is és hozzáteszem régebben, mint a katolikus Mindenszentek, mert a természeti népek hittek abban, a szeretteink mellett negatív erők is munkálnak ezeken a napokon, akik képesek a még élők testébe költözni. Így ijesztő jelmezt viseltek és igyekeztek megtéveszteni az ártó szándékkal érkezetteket. 

Ez a jelenség nálunk is működik, mikor gyertyát gyújtunk. A tiszta fény segíti a lelkeket, hogy a saját oldalukon maradjanak, odataláljanak.

Az elcsendesülés éppúgy része az ünnepnek, mint az élet igenlése. 

Az Aurora-ban tökfaragással, narancsos sütőtökkrém levessel, meleg teával és finom illatokkal várjuk ezeket a napokat. 

family-vacation

Aqua-Palace élmények

Vízi wellness élményektől a még hűvösebb őszi idő sem foszthatja meg Vendégeinket. Csobbanjon, csúszdázzon a szomszédos Aqua-Palace komplexumában, a belépőket kedvező csomagajánlatunk tartalmazza. 25.900 Ft / fő / éj Részletek >

wellness-szolgaltatasok

AURORA PIHENTETŐ NAPOK

Gyere és kóstold meg a magyar ízvlágot pénteken, majd merülj el az olasz ínyencségek mámorában szombaton. Nem fogsz csalódni! 16.049 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon