Lebegő kád

A Holt tenger különlegességét rendkívül magas sótartalma adja. Felszínén lebegünk, mintha súlytalanok lennénk. Lenyűgöző és pihentető érzés, melyet az Atlantis lebegő kádjában te is megtapasztalhatsz.

lebegő kád

Mire való a lebegő kád?

A lebegő kádban a Holt tengeri só magas koncentrációjának köszönhetően könnyedén lebeghetünk a selymes, természetes testhőmérsékletű – körülbelül 35-37 fokos – vízben. Így test és  lélek teljesen elengedheti magát, és egyfajta mély relaxáció állapotába, flow-ba kerülhet. Lebegés közben a súlytalansághoz hasonló élményben van részünk, a tér és az idő elvesztéséhez vezet. A lebegő kád a szenzációs élményen túl számtalan egészségügyi előnyt is tartogat. 

A lebegő kád története

Hihetnénk, hogy a lebegő kád nem több, mint egy új kényeztető, divatos spa eszköz, de ez nem igaz. Már az ötvenes évek végén feltalálta egy amerikai neurológus, pszichoterapeuta John C. Lilly. Elterjedését Bernard Meloche-nak, a Spa Ovarium elnökének és alapítójának köszönhetjük. Számos előnye miatt a lebegő kádat a svédországi egészségügyben kezelésekre is használják. 

Ezt nyújtja a lebegő kád

Tulajdonképpen 50 percnyi súlytalanságot, a hatékony és tökéletes relaxációt (egy alkalom akár 6-8 óra pihentető alvásnak is megfelel). A kád előnye, hogy a sókoncentrátum okozta lebegés közben szinte minden külső inger megszűnik, kizáródik, ez vezethet a rendkívül hatékony pihenéshez. Összegyűjtöttük a kád előnyeit. 

Az előnyök

Az egyik legfőbb előny tehát a relaxáció, mely különlegessége, hogy olyan mélyreható, hogy akár a kád használata után napokig érezhető a hatása. Különösen hatékony az alvási problémák ellen, kimutatták, hogy az ilyen lebegés kikapcsolja azokat az ingereket, amelyek éjjel ébren tarthatnak minket –  hosszabb és üdítőbb lehet az alvásunk.

Különleges hatása van az agyunkra is: a kádban töltött idő alatt el lehet jutni a tudatosság és a tudatalatti határáig, amely rendkívül pihentető, később fokozza a kreativitást és akár „Heuréka” élményhez is vezethet. 

Tudományos kísérletek kimutatták, hogy a kád – és a benne lévő Holt tengeri sók okozta lebegő, súlytalansági állapot –  javítja az emberek közérzetét és általános boldogságérzetét is emellett enyhítheti a hátfájást, az ízületi fájdalmakat, segíti a sérülések utáni gyógyulást és kifejezetten javallott például pikkelysömörre, vagy szinte bármilyen gerinc és mozgásszervi problémákra.

Természetesen a kádat minden használat után fertőtlenítjük, ezért nem kell tartani attól, hogy más után használjuk. 

Próbáld ki a Holt-tengeri relaxációs fürdőkád előnyeit, és ismerd meg a súlytalanság és a lebegés relaxáló érzését. 

family-vacation

Aqua-Palace élmények

Vízi wellness élményektől a még hűvösebb őszi idő sem foszthatja meg Vendégeinket. Csobbanjon, csúszdázzon a szomszédos Aqua-Palace komplexumában, a belépőket kedvező csomagajánlatunk tartalmazza. 25.900 Ft / fő / éj Részletek >

wellness-szolgaltatasok

AURORA PIHENTETŐ NAPOK

Gyere és kóstold meg a magyar ízvlágot pénteken, majd merülj el az olasz ínyencségek mámorában szombaton. Nem fogsz csalódni! 16.049 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon