Maradj még nyár – miért jobb a nyár, mint az ősz?

Legtöbben egész évben a nyarat várjuk. Ennek számos oka van. Az összes évszak közül a nyár az, ami a legjobban megigézi az érzékszerveinket. Impulzív hatása van ránk, egyszerűen színesebbé teszi a hétköznapjainkat is.

Hiába van minden évszaknak számtalan csodája, mégsem szoktuk várni az őszt. Miért is jobb a nyár?

nyár medence

Végre süt a nap!

A ragyogó napsugarak és a szikrázóan kék ég élénk színekkel tölti meg a világot. Szinte már úgy érezhetjük, hogy a zöldellő fák puszta látványa mosolyra késztet minket. A nyári napok káprázata valóban megszépíti a környezetünket. Részben ez azért van, mert valóban gyönyörű a nyár. Másrészről azonban a napsütés számos pozitív folyamatot indít el a szervezetünkben.

Nem csak D-vitamin

A napsugarak jótékony hatásaként elsősorban az jut eszünkbe, hogy a D-vitamin szükségletünkhöz elengedhetetlen. Ez így is van. Valójában ez segít abban is, hogy erősebb legyen az immunrendszerünk, ezért nyáron kevesebbszer betegszünk meg.

A napfény a szerotonin termelést is felerősíti, így a depresszió hatékony ellenszere. Egyszerűen derűsebbekké válunk, mert az ezért felelős hormonok szintje megemelkedik a testünkben. Ezért enyhül bennünk a stressz is.

Mi is szebbé válunk

Szépül a bőrünk a napfénytől, de megváltoztat minket az is, hogy többet mosolygunk. Energikusabbak vagyunk és sokkal magabiztosabbak, mint a többi évszakban.

napozás d-vitamin

A nap segíti a jobb alvást, mert ha többet tartózkodunk ilyenkor a szabadban segítjük az éjjeli melatonin termelésünket is. Ettől kipihentebbek és nyugodtabbak vagyunk. Egészségesebbé és ragyogóvá válunk.

Hosszú nappalok

A leghosszabb nappalok is nyáron vannak. Szabadságot ad nekünk, hogy úgy érezzük több az időnk. Nem kell már délután indulni mert sötétedik és érezzük, hogy jön az este.

Kihasználhatjuk akár zárásig is az időt a strandon. A nyári éjszakák varázsa különbözik a többitől. Nem kerget minket haza a kötelességeinkhez a naplemente.

Újabb apró csodákat ígér és elcsábít még egy kis sétára.

tengerparti esti séta

A nyári napok minden érzékszervünkre jobban hatnak

Különös, de a nyári emlékek könnyebben maradnak meg minden részletében bennünk. Ha visszaemlékezünk egy strandolásra, eszünkbe jut a naptej, a víz vagy akár a büfékből áradó finomságok illata. Elevenen él az emlék, ahogyan melegíti a nap a bőrünket, ahogyan mezítláb sétálunk, vagy épp jóllesően körülölel a hűvös víz. A körülöttünk lévő vidám emberek zaja, a víz csobbanása, vagy akár valamilyen hangjelzés, ami új kalandra hív.

Jobban emlékszünk az ételek ízére és még a magunkkal vitt olvadt vajas szendvicset is jólesik felidéznünk. Szemünk előtt látjuk, ahogyan szikrázik a napfény a víz felszínén, ahogy igyekeznek utolérni a szülők a karúszóktól sajátosan szaladó, izgatott csemetéiket. 

Ezek az emlékeink színesebbek, erősebben élnek bennünk a többinél. Mert a nyár egyszerre ejti káprázatba minden érzékszervünket.

Még mindig tart a nyár. Használjuk ki minden percét, hogy ezeket az örök pillanatokat magunkkal vihessük a hűvösebb napokra is. Kár lenne már most félrerakni a fürdőruháinkat. Engedjük, hogy ez a különleges évszak magával ragadjon bennünket.

Még maradt időnk elveszni a varázsában.

family-vacation

Aqua-Palace élmények

Vízi wellness élményektől a még hűvösebb őszi idő sem foszthatja meg Vendégeinket. Csobbanjon, csúszdázzon a szomszédos Aqua-Palace komplexumában, a belépőket kedvező csomagajánlatunk tartalmazza. 25.900 Ft / fő / éj Részletek >

wellness-szolgaltatasok

AURORA PIHENTETŐ NAPOK

Gyere és kóstold meg a magyar ízvlágot pénteken, majd merülj el az olasz ínyencségek mámorában szombaton. Nem fogsz csalódni! 16.049 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon