Miért próbálj ki egy szaunaszeánszot?

A szaunaszeánsz nem csak egy egyszerű rituálé, hanem egyfajta művészet is, a szaunázás egy teljesen új, olyan szintje, amit mindenképpen érdemes kipróbálnod. Vezetett program melyben a szaunamester segít még jobban ellazulni és egy újfajta élménnyel meglepni téged. De miért próbáld ki? Mi a különös benne és mit várhatsz?  

szaunaszeánsz

Mit takar pontosan a szaunaszeánsz?

A szaunaszeánsz abban különbözik a szokásos szaunázástól, hogy tematikus és egy olyan szaunamester állandó felügyelete mellett zajlik, aki gondoskodik az optimális hőmérsékletről, az illóolajok, az illatok alkalmazásáról és nem utolsósorban a vendégek jó hangulatáról.

A szaunaszeánsz megközelítőleg 15 percig tart, de ha soknak tartod, vagy nem érzed magad komfortosan, esetleg bármilyen gond adódik, természetesen nem kötelező a végéig kitartanod, nyugodtan elhagyhatod a szaunát, ez nem illetlenség.

Ezért különleges élmény a szaunaszeánsz: minden megtörténhet

A szaunaszeánszot részben a tematikája (nálunk a Hotel Aurorában is többféle szaunaszeánszot is kipróbálhatsz) részben a szaunamester teszi különlegessé. Az ő szerepe meghatározó, hiszen egyszerre kényezteti minden érzékszervedet: különböző illóolajokkal emeli a szaunázás élményét miközben beszélget, esetleg viccelődik, sztorikat mesél.

Ettől függetlenül nem tekinthetünk rá úgy, mint egy showmanre, mert a program bizonyos részeitől nem térhet el.

szaunaszeánsz

A szaunaszeánsz abban is más, hogy sokkal szórakoztatóbb, mint a csendes szaunázás: itt éppen az a megengedett, hogy laza hangulatban beszélgessünk, kérdezzünk akár a mestertől, akár egymástól is. A hangulat tehát oldott. 

A szaunamester egyébként legtöbbször lepedőakrobata, hiszen – akárcsak a filmekben – egy törölközőt lengetve igyekszik a felöntésekből származó illóolajat és párát tökéletesen eloszlatni. 

Előfordulhat az is, hogy a mester – ellentétben a sima szaunázással – különböző italokkal is kínálja a bent lévőket, miközben figyel arra, hogy mindenki biztonságban legyen és élvezze a szeánsz minden pillanatát. 

A felöntések

A szaunafelöntés az az esemény, amikor a mester a kályha forró kövére aromaolajos vagy tiszta vizet locsol. Többféle felöntés létezik. Aromás, mikor tudatosan megválasztott illatokkal hat ránk a mester. Bőrápoló, ami kifejezetten a bőrünkre hat.

Az élményfelöntés során egy élményt igyekszünk kiváltani,  a show felöntés alkalmával pedig a szaunamester showelemekkel tarkítja a szeánsz ezen részét.

A szaunavirgácsolás

Ez az egyik különleges programunk, amit érdemes kipróbálni. Egy vagy két fős, nem lesztek sokan a szaunában.

A mester a szeánsz alatt egy tölgyfavessző segítségével hol simogató máskor csapkodó (de nem fájdalmas) mozdulatokkal fokozza a hatást: különös közös élménnyé varázsolva a szaunázást.

Ismerd meg és próbáld ki a különböző szaunaszeánszainkat, szerezz magatoknak életre szóló emléket és élményt!

family-vacation

Aqua-Palace élmények

Vízi wellness élményektől a még hűvösebb őszi idő sem foszthatja meg Vendégeinket. Csobbanjon, csúszdázzon a szomszédos Aqua-Palace komplexumában, a belépőket kedvező csomagajánlatunk tartalmazza. 25.900 Ft / fő / éj Részletek >

wellness-szolgaltatasok

AURORA PIHENTETŐ NAPOK

Gyere és kóstold meg a magyar ízvlágot pénteken, majd merülj el az olasz ínyencségek mámorában szombaton. Nem fogsz csalódni! 16.049 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon