Öt érv, hogy miért a hajdúszoboszlói gyógyvizet válaszd

Európában Magyarországon található a legtöbb gyógyvíz, melyek ásványianyag-tartalomtól függően különböző betegségekre vannak pozitív hatással. Ezek közül a hajdúszoboszlói  kiemelkedő. Ivó- és fürdőkúra formájában is alkalmazható, így gyógyít belsőleg és külsőleg is.

hajduszoboszlo-termalviz

Mit hívunk gyógyvíznek?

Sokszor hallottad már, hogy egy víznek gyógyító értéke van, de vajon mit is jelent ez? 

Technikailag gyógyvíznek azokat a vizeket nevezzük, amelyek fizikai tulajdonságai, vagy kémiai összetétele miatt bizonyítottan gyógyító hatásúak.

Lássuk, miben különleges a hajdúszoboszlói gyógyvíz! 

5000 milligramm gyógyhatás literenként

A szoboszlói termálvíz 1100 méter mélységből tör elő. Aranybarna színe a rendkívül magas ásványianyag-tartalmának köszönhető, mely eléri a literenkénti 5000 milligrammot. 

Jódos, brómos, konyhasós, hidrogénkarbonátos összetétele mellett található még benne ösztrogén és számos nyomelem, mint például: titán, vanádium, réz, cink, stroncium, ezüst, bárium és ólom is. A maga nemében egyedülálló, ehhez hasonló összetételű és hőmérsékletű víz nem ismeretes.

Fáj? Hasogat?

A szoboszlói gyógyvíz kedvező hatással van a különböző ízületi problémákra, mivel ötszörösen hígított tengervíznek tekinthető és rendkívüli gyógyhatással bír. Kopások, degeneratív elváltozások, idült gyulladások, idegfájdalmak. Bármelyikről is legyen szó,  ez a mélyről érkező csoda kiváló gyógyír.

Bőrbetegségek ellenszere

Egy állandóan kellemetlenséget okozó ekcéma, idült bőrbetegségek vagy a rettegett pikkelysömör esetén kifejezetten hatékony a hajdúszoboszlói termálvíz. A benne található természetes összetevők miatt gyorsan és hatékonyan tudja a tüneteket enyhíteni, és akár meg is szüntetni.

Csontritkulás ellen is

A termálvizet elvezető árokhoz járó helyi asszonyok tapasztalták meg először a víz gyógyhatását. A rendszeres mosás és fogyasztás mellékhatásaként enyhültek mozgásszervi problémáik. Miután a vizsgálatok igazolták, amit a helyiek saját bőrükön tapasztaltak, a város fürdő építéséhez kezdett.

A mai napig palackozzák a gyógyvizet, mely segít megelőzni a jódhiányt és a csontritkulást, de savtúltengésnél is csodákat tesz. 

A víz fölé épülő turizmus

A termálvíz csodás ereje nem csak az emberi testre hat kedvezően, hanem a turizmusra, a város életére is. Számos szálloda áll rendelkezésre, hogy a Hajdúszoboszlóra érkezők kiválóan érezzék magukat. Nyaranta a hangulat egy tengerparti korzót idéz. Számtalan program, koncertek, melyek után jól esik egyet mártózni a már sokat emlegetett szoboszlói aranyban. 

Összegyűjtöttük egy helyre a gyógyvizünk szuper összetevőit, nézd meg!

family-vacation

Aqua-Palace élmények

Vízi wellness élményektől a még hűvösebb őszi idő sem foszthatja meg Vendégeinket. Csobbanjon, csúszdázzon a szomszédos Aqua-Palace komplexumában, a belépőket kedvező csomagajánlatunk tartalmazza. 25.900 Ft / fő / éj Részletek >

wellness-szolgaltatasok

AURORA PIHENTETŐ NAPOK

Gyere és kóstold meg a magyar ízvlágot pénteken, majd merülj el az olasz ínyencségek mámorában szombaton. Nem fogsz csalódni! 16.049 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon