Sószoba titkok

Kinek sója, paprikája van, minden fűszerszáma van – tartja egy régi magyar mondás.
A sóról bizony már őseink is tudták, mekkora kincs. A régi időkben egyet jelentett a gazdagsággal, még háborúk is dúltak érte.

A sótól pedig nem csak az étel lesz finomabb, de egészségünkre is csodálatos hatással lehet. Ezzel természetesen senkit sem a vasárnapi húsleves erőteljesebb fűszerezésére szeretnénk buzdítani, sokkal inkább a sóterápia mellett kívánunk felszólalni.

Európában először a lengyel só iparosok vették észre, hogy a sóbányákban dolgozó munkások közül senki sem szenved tüdőgyulladásban és asztmában. Az első földalatti kezelőcentrumot ekkor hozták létre.

soszoba
soszoba

Szerencsére ma már nem kell Lengyelországig utaznunk, hogy egy sószoba előnyeit élvezhessük. Egyre több belföldi wellness szálloda rendelkezik saját terápiás helységgel.

Na de miért és kinek is jó egy sószobában ücsörögni? Nos, a sóterápiában az (is) a legjobb, hogy bárki igénybe veheti, még akkor is, ha nem küzd légúti megbetegedéssel. Bár a legfeltűnőbb pozitív változások kétség kívül az asztmás és allergiás tünetek kezelésében fedezhetőek fel, számos más betegség gyógyításában is eredményesen alkalmazzák. Akár a szénanátha, arcüreggyulladás, hangszálgyulladás, fülgyulladás, légcsőhurut, vagy egyéb gyulladásos légúti betegség esetén.

Ezek mellet nem elhanyagolható az állóképességre gyakorolt hatása sem, aki pedig dohányzik, az a rendszeres terápiával enyhítheti a tüdőt ért káros ingereket is. Közismerten pozitív befolyással van az alvászavarokra, segíti a koncentrációs készséget. Antibakteriális hatásának köszönhetően különböző bőrbetegségek tüneteit is enyhíti, vízmegkötő hatása pedig hidratálja a bőrt és a hajat. Azt sem szabad elfelejteni, hogy mindezt a gyógyszerekkel ellentétben mellékhatások nélkül teszi!

Ha pedig most azt hiszitek, a sóterápia melletti érvek listája ezzel véget is ért, eláruljuk, hogy, tévedtek! A mi kedvenc érvünk ugyanis csak most következik!

Ahhoz, hogy megtapasztalhassuk a kezelés pozitív hatásait, nem kell mást tennünk, mintsem ellazulni egy kellemes hőmérsékletű sószobában, melyben a sóval borított falakon színes hangulatvilágítás játszik, a hangszórókból pedig lágy, relaxációt segítő zene szól. Ez már önmagában is felérne egy terápiával, nem igaz?

Ha lehetőségetek adódik, feltétlenül próbáljátok ki egy sószoba adottságait és tegyetek az egészségetek érdekében pihenés közben is!

family-vacation

HURRÁ NYÁR

A nyarat mindenki várja. Az egész éves fáradalmakat hosszabb idő alatt lehet kipihenni, nem elég rá egy hosszú hétvége. Ezek a nyári nyaralások nem csupán pihenést és kikapcsolódást nyújtanak, hanem olyan életre szóló élményeket is, melyeket szívesen emlegetünk az év többi napján. 24.900 Ft / fő / éj Részletek >

hotelaurora-csomag-gorog-napok-2022

GÖRÖG NAPOK AZ AURORÁBAN

Lenyűgöző táj, égszínkék tenger, eldugott öblök, a levegőben áradó évezredes múlt. Ez Görögország, ahol mérhetetlen kedvességgel, közvetlenséggel, életigenléssel találkozhatunk. A görög emberek szeretik, élvezik az életet – örök fiatalok. 28.908 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon