Szusszanásnyi lélegzet

Vasárnap mindig lassabban indul a napom. Hosszan húzom az alvás és az ébrenlét közötti vékony fonalat. Tekerem magam köré vastag, meleg takarómat, miközben próbálok visszacsöppenni a filmbe, amit a tudattalanom vetített pár perce a szemeim mögött lévő vászonra. Általában veszett ügy, ha már egyszer kipottyantam onnan, de ezeken a reggeleken hiszem, hogy sikerülhet és még álmodhatok pár percet.

Amikor eggyé válok az ággyal...
Amikor eggyé válok az ággyal…

Hallom a nappaliból beszűrődő gyerekzsivajt, de itthon van Apa és ez elég nekem, hogy ameddig csak lehet, elhúzzam az ébredést. Apa ilyenkor a nadrágján kívül hordja az alsónadrágját és lepedőből köpenyt kanyarít a vállaira. Szerintem ő intézi, hogy ilyenkor elhalkul a város.

A villamos is csak oson a síneken. A kávé illata is lassan csalogat. Miskolc csendesen figyeli a lassan ébredőket, miközben a saját Szuperhősöm tartja a frontot a családi harcmezőnkön.

Ezen a napon az Aurora éttermébe is beköltözik a Zen. A teáiról méltán híres Oszi esküszik rá, hogy vasárnap a vendégeink hajlamosak kapkodva reggelizni. A hasuk egészségéért lágy, Zen garden zenét irányít a Spotifyon keresztül az emberek szívébe. Ezáltal valósul meg a falatonkénti harminc rágás, megédesítve a frissen vágott kenyeret. Komótosan eszegetnek, lecsendesülnek.
Ebben a miliőben, a végtelen ideje lesz a miénk. Nemcsak nyugodtan kiálljuk a sorunkat a gofrisütőig, hanem mi magunk sütünk egy párat még annak is, aki nem kér.

A vasárnap nem csupán a hét utolsó napja számomra, hanem egy pillanatnyi lélegzetvétel a hétfővel kezdődő rohanás előtt. Egy Bibliai törvényszerűség.
Egy szusszanásnyi pihenés.
Egy újabb megnyilvánulása a Szerelemnek.

family-vacation

HURRÁ NYÁR

A nyarat mindenki várja. Az egész éves fáradalmakat hosszabb idő alatt lehet kipihenni, nem elég rá egy hosszú hétvége. Ezek a nyári nyaralások nem csupán pihenést és kikapcsolódást nyújtanak, hanem olyan életre szóló élményeket is, melyeket szívesen emlegetünk az év többi napján. 24.900 Ft / fő / éj Részletek >

hotelaurora-csomag-gorog-napok-2022

GÖRÖG NAPOK AZ AURORÁBAN

Lenyűgöző táj, égszínkék tenger, eldugott öblök, a levegőben áradó évezredes múlt. Ez Görögország, ahol mérhetetlen kedvességgel, közvetlenséggel, életigenléssel találkozhatunk. A görög emberek szeretik, élvezik az életet – örök fiatalok. 28.908 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon