Tippek utazáshoz gyerekekkel

Azt mondják gyerekkel nyaralni annyit jelent, hogy máshol vigyázol rá. Hát nem tudom. Azért erről is megoszlanak a vélemények. Nyilván nagyobb körültekintést igényel egy nagy családi nyaralás szervezése, mint egy spontán wellness hétvége kettesben életed szerelmével, de azért ha okosan felkészülünk, nem kicsit könnyíthetjük meg a dolgunkat.

Összegyűjtöttünk hát néhány jó tanácsot, hogy az utazás ne egy plusz stresszfaktor legyen a családnak, hanem olyan közös élmény, melyre aztán mindenki kellemesen emlékezik vissza.

  • Foglalj szállást előre!

Az első és talán legfontosabb, hogy soha, semmilyen körülmények között ne indulj úgy útnak a nyár közepén, hogy nem foglaltál előre szállást. Főszezonban ezt már akkor is rizikós bevállalni, ha gyerek nélkül csinálod. A népszerű nyári úti célok évről évre egyre zsúfoltabbak turistákkal, az utolsó percre hagyva a szállásfoglalást erősen megkockáztatod, hogy már csak egy, a látványosságoktól és strandtól távoli helyen találsz szabad szobát, vagy épp a hangos belváros közepén, ahol pihenésre esélyetek sem lenne. Gyerekekkel különösen fontos a kényelem és a biztonság. Aszállástérdemes ezek függvényében, jó előre kiválasztanod, hiszen nem mindegy mennyit kell gyalogolni reggelente a strandra, van-e bolt, játszótér, vagy bármilyen programlehetőség a közelben.

A szállás kiválasztásánál hatalmas előny lehet egy gyermekmedence, melyben kedvükre pancsolhatnak a kicsik
  • Elsősegély csomag

Nem biztos, hogy szükség lesz rá, de ha mégis, nagyon fogsz neki örülni, hogy nem hagytad otthon. Lázcsillapító, sebtapasz, fülcsepp, fertőtlenítő kendő, kalcium mindenképp kerüljön bele. Ja, és magadnak se felejts el fejfájás csillapítót csomagolni, ha az esti koktélozás még másnap is éreztetné a hatását J

  • Legyen saját csomagja

Nagyon cuki tud lenni, ahogy az óvodás korú gyerekek saját kis bőröndjeikkel érkeznek a szállodába. Egyszer megkérdeztem egy kollégámat, hogy szerinte mi lehet benne, mire ő azt válaszolta, hogy biztosan kisautók. Hiszen ő is mindig azzal pakolta tele a saját, kis utazó bőröndjét. Nos, ez persze nagyon aranyos, de hasznosíthatjuk ennél azért jobban is a poggyászt. Csomagoljunk együtt, természetesen a saját dolgai kerüljenek a táskába, de azért lehetőleg ne a teljes kavicsgyűjtemény J

  • Kösd le a figyelmét

Akár autóval, vonattal vagy repülővel utaztok, az út bizony nagyon hosszú lehet játék nélkül. Legjobban persze Te tudod, hogy mi az, ami leköti gyermeked figyelmét, és ez persze életkortól is függ. A lényeg, hogy mindig legyen a tarsolyodban néhány bevált figyelemelterelő eszköz. Ez lehet többféle játék, kreatív könyv, de ha autóval utaztok akár énekelhettek, vagy játszhattok is valamit közösen.

  • Rágcsa

Az éhes gyerek nyűgös gyerek. Ahogy a felnőttből is előtörhet a gyengébbik éne, ha korog a hasa. Annak érdekében, hogy az idillinek tervezett nyaralás már az odavezető úton ne váljék rémálommá, feltétlenül legyen nálatok valami könnyen fogyasztható, lehetőleg egészséges rágcsa, és persze ivóvíz is.

Legvégül a legfontosabb: ne stresszelj, ne gondold túl, csak induljatok el. Mert utazni és új élményeket szerezni szuper jó, a kicsiknek és Nektek is.  Bárhová utazzatok, a gyerekek imádni fogják, hiszen a lényeg, hogy együtt vagytok!

family-vacation

Aqua-Palace élmények

Vízi wellness élményektől a még hűvösebb őszi idő sem foszthatja meg Vendégeinket. Csobbanjon, csúszdázzon a szomszédos Aqua-Palace komplexumában, a belépőket kedvező csomagajánlatunk tartalmazza. 25.900 Ft / fő / éj Részletek >

wellness-szolgaltatasok

AURORA PIHENTETŐ NAPOK

Gyere és kóstold meg a magyar ízvlágot pénteken, majd merülj el az olasz ínyencségek mámorában szombaton. Nem fogsz csalódni! 16.049 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon