Tudjuk mit csinálsz szeptemberben!

Manapság egyre többen igyekszünk tudatos, egészséges életmódot folytatni. Ennek egyik alapelve, hogy mindig fogyasszunk idénygyümölcsöt, melyet természetesen magyar termelőktől vásárolunk.

Ebben a szellemben látogatunk hát ki a szeptemberben megrendezésre kerülő hajdúszoboszlói Bioétel- és Borfesztiválra. Merthogy mi más lenne az ősz idénygyümölcse, ha nem a szőlő? S hol máshol juthatnánk hozzá a hazai termelők ízletes sajtjaihoz és egyéb portékájához?

Az ősz minden kétséget kizáróan a szüret időszaka. Ilyenkor készül az „istenek itala”, mely a szakemberek keze által gondosan felnevelt, messziről illatozó szőlőfürtökből préselve keletkezik, s ami, ha tökéletesre forrott, díszes koronaként ékesíti még a leghétköznapibb vacsoraasztalt is.

Robert Mondavi legendás borasz idezete
A jó bor koronaként ékesíti még a leghétköznapibb vacsoraasztalt is

A Bioétel- és Borfesztivál középpontjában persze nem kizárólag a bor foglal helyet. Már a rendezvény nevéből adódóan is sejthető, hogy nem fogunk sokáig éhesen sétálni a sorok között. A vendéglátó pultok bőséges kínálatában kizárólag hazai bio húsból és élelmiszerekből előállított fogásokat kóstolhatunk.  Ezekhez választhatunk aztán az ország különböző pontjairól érkezett termelők boraiból. Légy akár a testes vörösborokat kedvelő, a könnyed, nyáridéző fehérborok rajongója, vagy az illatos rosék híve, itt biztosan megtalálod a kedvedre valót.

Ez az az őszi hétvége, melyre már hetekkel előtte alig találunk szabad szállást Hajdúszoboszlón. Szerencsére akad itt jó néhány wellness szálloda, mi azt javasoljuk, hogy az utolsó percig is érdemes próbálkozni szobafoglalással. Ezt a rendezvényt márpedig nem szabad kihagyni. A gasztro élmények mellett koncertek, táncbemutatók színesítik a programot három teljes napon át.

Találkozzunk Hajdúszoboszlón, zamatos hazai borok és fenséges ételek kíséretében szeptember 14-16 között!

family-vacation

HURRÁ NYÁR

A nyarat mindenki várja. Az egész éves fáradalmakat hosszabb idő alatt lehet kipihenni, nem elég rá egy hosszú hétvége. Ezek a nyári nyaralások nem csupán pihenést és kikapcsolódást nyújtanak, hanem olyan életre szóló élményeket is, melyeket szívesen emlegetünk az év többi napján. 24.900 Ft / fő / éj Részletek >

hotelaurora-csomag-gorog-napok-2022

GÖRÖG NAPOK AZ AURORÁBAN

Lenyűgöző táj, égszínkék tenger, eldugott öblök, a levegőben áradó évezredes múlt. Ez Görögország, ahol mérhetetlen kedvességgel, közvetlenséggel, életigenléssel találkozhatunk. A görög emberek szeretik, élvezik az életet – örök fiatalok. 28.908 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon