Tudtad, hogy Akhilleusznak nem a sarka volt a leggyengébb pontja?

Mindig zavar, ha egy könyv méltánytalanul a boltok hátsó, alsó traktusában kap helyet. 

Nem igazán tudom, hogy túl szerények ezek az írások, vagy inkább öreg ír törpe módjára rejtegetik kincseiket. Nem hivalkodnak. Csendesen várnak, hogy rájuk találj. 

Kalóz módra csaptam le Madeline Miller első regényére, mikor megláttam egy kiselejtezett, senkinek sem kellő kupacban. 

Már az első sorok után tudtam, hogy miattam volt ott és engem várt…

A szív tesz bennünket a legsebezhetőbbé

Istenek és istennők zsúfolásig, ami engem mindig nagy boldogsággal tölt el. Királyok és királynők. Barbárság és kultúra. Erről is szól Akhilleusz dala.

Az ember pikk-pakk a trójai háborúban találja magát és egy olyan ember szemén keresztül láthatja a valóságot, aki megpecsételte annak kimenetelét. 

A Homérosz eposzaiból készült regényben számomra bizonyítást nyer a szerelem ereje. Valamint az, hogy a megsebzett szív sokkal jobban fáj, mint egy nyillal átlőtt sarok.

Nem véletlenül nyerte el a mű 2012-ben az Orange díjat. Nem véletlenül….

family-vacation

Aqua-Palace élmények

Vízi wellness élményektől a még hűvösebb őszi idő sem foszthatja meg Vendégeinket. Csobbanjon, csúszdázzon a szomszédos Aqua-Palace komplexumában, a belépőket kedvező csomagajánlatunk tartalmazza. 25.900 Ft / fő / éj Részletek >

wellness-szolgaltatasok

AURORA PIHENTETŐ NAPOK

Gyere és kóstold meg a magyar ízvlágot pénteken, majd merülj el az olasz ínyencségek mámorában szombaton. Nem fogsz csalódni! 16.049 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon