Tündöklő csillag

Egyszer csak másként kezd fújni a szél és a nap már nem úgy melenget. Csalhatatlan jele ez a változásnak. Zsigereiben érzi az ember, hogy itt az ősz.
Augusztusban itt jártak a Perseidák. Búcsút intett ez a sok-sok meteorból álló jelenség, melyet más néven Szent Lőrinc könnyeinek is neveznek. Emlékszem régen ilyenkor kifeküdtünk a parkba és számoltuk az elsuhanó fényeket.

Nyári éjszakák széles képernyője
Nyári éjszakák széles képernyője

Nagyjából kilenc éves lehettem, amikor fejembe vettem, csillagász leszek. Elolvastam mindent, amit a Gyermekkönyvtárban e témában találtam. Próbáltam megtalálni a lehető legtöbb csillagképet. Megfogadtam, hogy ahhoz megyek feleségül, aki vesz nekem egy olyan távcsövet, mellyel mély-ég (Naprendszeren túli) objektumokat is láthatok.

Vagy a Hubble-t. Azzal éppenséggel elégedett lettem volna. ? Örökre beleégett a filmes memóriámba a hosszú ujjú földönkívüli, ahogy a kisfiúval biciklin repültek el a Hold előtt.
Aztán a csillagászati pályafutásom szomorú véget ért, amikor rájöttem mennyi fizikát kell ehhez tanulni. És matekot.
Jujj, de juujj!!:)

Abban az időben azonban elbűvöltek a csillagok és teszik ezt ma is, ha a végtelen éjszakai égre nézek. Az univerzum titkain agyalok és mesélek a gyerekeimnek Cassiopeiaról, hős Perseusról, aki Pegazus hátán mentette meg a gyönyörű Andromédát.

A SkyView-val kémleljük a nyári égboltot és számoljuk a fűben fekve a kis utazókat, akik a Föld közelébe érve égnek el, mindezt azért, hogy az emberek kívánságait teljesíthessék.
Az Aurora Borealis megtekintése is ekkortájt kerülhetett fel a bakancslistámra. Elbűvölő lehet, ahogy a színes fények a kifeszített égboltvásznon festenek pacákat a sötétbe.

Bár sem csillagász, sem űrhajós nem lettem, az ég most is éppúgy vonz, mint gyermekkoromban. Inspirált akkor is, mikor 2013-ban egy épület kinőtte magát a földből a Fagyöngy utca sarkán és nevet követelt magának.
Így lett Aurora. A Fény.

family-vacation

Aqua-Palace élmények

Vízi wellness élményektől a még hűvösebb őszi idő sem foszthatja meg Vendégeinket. Csobbanjon, csúszdázzon a szomszédos Aqua-Palace komplexumában, a belépőket kedvező csomagajánlatunk tartalmazza. 25.900 Ft / fő / éj Részletek >

wellness-szolgaltatasok

AURORA PIHENTETŐ NAPOK

Gyere és kóstold meg a magyar ízvlágot pénteken, majd merülj el az olasz ínyencségek mámorában szombaton. Nem fogsz csalódni! 16.049 Ft / fő / éj Részletek >

Hasonló cikkek

Kövess minket Facebookon